Skip to content

Educa laajenee kansainvälisellä kokonaisuudella

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa tarjoaa uuden, kansainvälisille opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille suunnatun kokonaisuuden.

Tutustu ohjelmaan englanniksi
Hinnat ja osastoratkaisut

Educan uusi kansainvälinen kokonaisuus on osa Educaa ja toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa tapahtuman 25-vuotisjuhlavuoden yhteydessä.

Tapahtumassa mukana olevat yritykset esittelevät erityisesti kansainvälisille markkinoille suunnattuja tuotteita ja palveluita.

Kansainvälisen ohjelmakokonaisuuden korkeatasoinen sisältö esittelee suomalaista koulutusjärjestelmää ja tarjoaa uusia näkökulmia kansainvälisille opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille.

Pohjoismaiden johtava opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa laajenee tammikuussa 2020 uudella kansainvälisellä kokonaisuudella. Se on suunnattu englanninkielisestä sisällöstä kiinnostuneille alan ammattilaisille ja ulkomailta saapuville, suomalaisesta opetus- ja kasvatusalasta kiinnostuneille kävijöille. Kansainvälinen kokonaisuus järjestetään yhdessä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n, Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Perinteinen, suomalaisille alan ammattilaisille suunnattu sisältö toteutetaan kuten aiemminkin ja sitä kehitetään aktiivisesti myös jatkossa.

Perjantain ohjelmasta vastaavat Opetusalan Ammattijärjestö OAJ sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Lauantain ohjelmasta vastaavat Opetushallitus ja Messukeskus. Kaikilla mukana olevilla yrityksillä on mahdollisuus tarjota englanninkielisiä puheenvuoroja osaksi lauantain ohjelmaan. Kansainvälisen osuuden osallistujille järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa mahdollisuus oppilaitosvierailuun ennen varsinaista messutapahtumaa.

Keskusteluun osallistuvat mm. opetusministeri Li Andersson, tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sekä Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

”Suomalaiset opettajat ovat tärkein menestystekijä Suomen koulutusjärjestelmän korkean laadun ja tulosten takana. Educa-messut ja niiden ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälinen ohjelma antaa erinomaisen tilaisuuden tutustua suomalaiseen koulutukseen ja muun muassa kohdata suomalaisia kasvatus- ja opetusalan ammattilaisia.”

Olli Luukkainen, puheenjohtaja, OAJ

Ohjelmassa pyritään vastaamaan seuraaviin laajoihin kysymyksiin:

  • Miten koulutuksella luodaan hyvinvoivaa ja tasa-arvoista yhteiskuntaa, sekä tuetaan YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteiden saavuttamista?
  • Millainen on Suomen koulutusjärjestelmä ja mitkä ovat sen vahvuudet sekä ajankohtaiset haasteet?
  • Millaista on suomalainen opettajuus ja miten opettajia Suomessa koulutetaan?
  • Millä keinoin voidaan vastata globaaliin oppimisen kriisiin?
  • Minkälaisia koulutusalan innovaatioita ja ratkaisuja Suomella on tarjota?

 

Kansainvälinen kokonaisuus sijoittuu halliin 7 ja sen ohjelma on kokonaan englanninkielinen. Rekisteröitymällä tapahtuman kävijäksi, pääsee tutustumaan maksutta sekä Educaan että sen kansainväliseen kokonaisuuteen.

Rekisteröidy kävijäksi

Oletko kiinnostunut tulemaan näytteilleasettajaksi Educan kansainväliselle alueelle?

Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun pian yhteydessä!