Skip to content

Ammatillinen osaaminen Educa -messuilla

Ammattiosaaminen on vahvasti esillä tulevilla Educa 2024-messuilla, jossa uusi Ammattiosaamisen kortteli kokoaa yhteen ammatillisen koulutuksen toimijoita. Ammattiosaamisen kortteliin nousee ensi kertaa Osaava-lava, jonka ohjelmassa kohtaavat tieto, taito ja toiminta. Kohdataan Ammattiosaamisen korttelissa 26.–27.1.2024.

Osaava-lavan ohjelmanostoja

Vastuut ja velvollisuudet ammatillisessa koulutuksessa – Ammatillinen opettaja tunne vastuusi ja velvollisuutesi; Kuka vastaa ja mistä?

Koulutus sisältää vastuun pääsäännöt, ilmoitusvelvollisuudet, kurinpidon ja turvaamistoimet sekä oppilaitoksen henkilöstöön kohdistuvat rikokset.
Mukana on kiehtovia oikeustapauksia, ja asia esitetään ymmärrettävällä ja vangitsevalla tavalla.

⏱️ Pe 26.1.2024 10:30 – 11:00

Esiintyjät: Sari Innanen

 

 

Työllistymisen tarinatuokio ja oppilaitosten ekosysteemi työelämän tyrskyissä

Millainen on polku ammatillisesta erityisoppilaitoksesta työelämään? Kiipulan työelämäkoordinaattori kertoo inspiroivia tosielämän tarinoita täsmätyöllistymisestä. Haastattelussa Kiipulasta työllistynyt opiskelija sekä työelämän edustaja.

⏱️ Pe 26.1.2024 12:00 – 12:30

Esiintyjät: Marjo Siekkinen, työelämäkoordinaattori, Reetta Ersfolk, työelämäkoordinaattori ja Amanda Arvela, hanketyöntekijä

Suomen Diakoniaopisto esittää: Valintojen Valtameri

Diakoniaopisto ylpeydellä tarjoaa: Valtakunnallisen oppilaitoksen ja verkkokampuksen, sen eri alat ja valintojen valtameren performanssin, ääneen ja liikkeen siivin.

⏱️ Pe 26.1.2024 13:00 – 13:45

Esiintyjät: SDO opiskelijat ja ohjaajat

Ammatillinen koulutus uutena urana – ammatillinen opettajakoulutus ja ura ammatillisena opettajana

Keskustelussa kuullaan ammatillisen opettajan urapolusta.
Keskustelemassa Anu Kaseva, äidinkielen ja viestinnän opettaja, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Karita Kupiainen, hyvinvointiteknologian ja asiakaspalvelun opettaja, Vantaan ammattiopisto Varia, Outi Rekola, ravintolaliiketoiminnan lehtori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, keskustelun juontajina Lauri Hietalahti, puheenjohtaja, OAO ry, ja Maarit Rahkola, puheenjohtaja, Aikuisopettajien liitto AKOL ry

⏱️ La 27.1.2024 10:15 – 10:45

Joku Roti! Ammatillinen 2. aste

Onko työtehtäviä työajan ulkopuolella? Miksi opettajan kannattaa suunnitella työaikansa käyttö ja kohdennus? Mitä, jos työaika loppuu? Pitääkö työaikasuunnitelmaa noudattaa? Miksi työajan kulumista täytyy seurata?

⏱️ La 27.1.2024 10:45 – 11:15

Esiintyjät: Juha Lindström ja Minna Vakkuri, erityisasiantuntijat, työmarkkinaedunvalvonta, OAJ

Katso koko ammatillisen osaamisen ohjelma täältä