Skip to content

Educan blogissa tutustutaan opetus- ja kasvatusalan ajankohtaisiin aiheisiin

Mitä on tulevaisuuden kestävä hyvä elämä ja miten se tehdään?

Tulevaisuuden kestävä hyvä elämä voisi olla esimerkiksi sellainen, jossa ihmiset voivat nauttia terveydestä, onnellisuudesta, turvallisuudesta ja yhteisöllisyydestä ilman, että se vaarantaa luonnonvarojen, ilmaston tai muiden lajien hyvinvointia. Mutta miten tuo unelma toteutetaan ja mikä tekee elämästä hyvän?

Lue lisää

Kohdataan Educassa 26.-27.1.2024

EDUCA, elämää, duunia, uteliaisuutta, comebackiä, ahdistusta, tuo kirjainyhdistelmä voisi tarkoittaa kaikkea tuota ja paljon muuta. Minulle se tarkoittaa Rupeamaa, Aikataulutusta, Kiirettä, Antautumista ja Suunnittelemista, eli RAKASta. Kirjoituksessa tutustutaan paremmin Educan tarkoitukseen.

Lue lisää

Opettajakin ansaitsee kiitoksen

Saavatko opettajat kiitosta työssään? Onko kiitoksella merkitystä? Tätä selvitettiin Studeon teettämässä kyselyssä, johon vastasi 208 opettajaa. Kirjoituksessa tutustutaan kyselyn tuloksiin!

Tutustu tuloksiin

Miksi se pitää olla aina mielessä?

Pistä silmät kiinni. Kuvittele mielessäsi sairaala ja siellä sairaanhoitaja. Miltä sairaanhoitaja näyttää? Entä jos kuvittelet autokorjaamon. Miltä mekaanikko näyttää? Vaikuttavatko nämä mielikuvat siihen, minkälaisten ihmisten uskot sopivan kyseisiin ammatteihin?

Lue lisää

Opinnoista käytännön tietoa ja teoriaa lasten ja nuorten tukemiseen

Erityispedagogiikan osaaminen on tukea ja mahdollisuuksien tarjoamista. Työ vaatii, mutta myös palkitsee. Sille on kasvava kysyntä. Tutustu kahden työn ohella erityispedagogiikkaa opiskelevan kokemuksiin opinnoista.

Tutustu kirjoitukseen

Opettajat nuorten apuna informaatioviidakossa

Maailmassa ei ole koskaan ollut niin paljon tietoa saatavilla kuin nyt, ja sen äärelle pääsee netissä vaivattomasti klikkailemalla. Miten opettaa digiajan nuorille tilastolukutaitoa ja lähdekriittisyyttä?

Lue lisää

OPH Oppimateriaalit – oppimisen tasa-arvoa turvaamassa

Opetushallituksen OPH Oppimateriaaleilla on kustantamojen joukossa erityinen asema oppimisen tasa-arvon turvaajana. Laadukkaat oppimateriaalit kuuluvat kaikille kohderyhmän koosta riippumatta!

Lue lisää

Luota tiedon ammattilaisiin – Kirjastot.fi:n vapaat verkkolähteet opetukseen

Runsaat ja maksuttomat materiaalit löytyvät helposti Kirjastot.fi:n eri palveluista, ammattimaisesti koostettuina. Kirjastojen sivuilta voi ammentaa apua esimerkiksi tiedonhaun opetukseen tai monilukutaitoon!

Tutustu tarkemmin

Matematiikan osaaminen vahvaksi – Iloa opetukseen ja oppimiseen

Hannele Ikäheimon Matematiikan osaaminen vahvaksi – Iloa opetukseen ja oppimiseen on koulumatematiikan käsikirja opettajille. Tutustu kirjan esittelyyn!

Tutustu

Äly – Äidinkielen ja kirjallisuuden oppimisympäristö lukioon

Lukion suomen kielen ja kirjallisuuden yhdeksi suosituimmaksi oppimateriaaliksi noussut Äly laajenee vuonna 2021 kattamaan oppiaineen koko oppimäärän – uuden opetussuunnitelman mukaisesti.

Lue lisää

Opettajalta opettajalle

Tomi-Pekka Niukkanen kirjoittaa opettajalta opettajalle aiheenaan oppimateriaalien tärkeys.

Tutustu kirjoitukseen