Skip to content

Educa 2021

Lähes 200 ohjelmanumeroa ja noin 450 esiintyjää yhteensä yhdeksällä lavalla ja viidessä eri seminaaritilassa

Kuinka varmistamme, että opiskelijat pärjäävät jatkuvasti muuttuvassa maailmassa? Peter Thompson kertoo ajatuksiaan aiheesta Educan Equity-lavalla.

Tutustu puheenvuoroon

Taide ja kulttuuri opetuksessa

Ammattiopisto Live tarjoaa koulutusta henkilöille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja työllistymisessään yksilöllistä tukea ja ohjausta. Liven kulttuurialat tarjoavat Educassa musiikki- ja tanssiesityksen sekä tietoa kulttuurialojen erityisopetuksesta

Tutkijat Sofia Laine ja Maaria Hartman kertovat juuri valmistuneesta tutkimuksestaan, jossa he tarkastelevat Taidetestaajat-hankkeen merkitystä nuorten taidekokemusten mahdollistajana ja vahvistajana.

Kreivi Hohoo on lasten teatteriesitys pelosta, jossa käsitellään pelkoja lasten näkökulmasta. Kreivi Hohoo on rohkein hirviönmetsästäjä, mutta uuden hirviön metsästys ei sujukaan aivan ongelmitta, sillä Kreivi joutuu kohtaamaan oman pelkonsa! 

Tutustu teemaohjelmaan

Uudet pedagogiset tuulet

Hallitusohjelman mukaan oppivelvollisuutta pidennetään 18 ikävuoteen, mikä edellyttää toisen asteen koulutuksen maksuttomuutta. Tule kuulemaan OAJ:n tavoitteista ja miten pidennys pitäisi toteuttaa. 

Lapualla toteutettava FEG-hanke rakentaa uusia tapoja energiatietoisuuden ja kestävän kehityksen ideologian opettamiseen. FEG yhdistää uutta teknologiaa, energiatietoisuutta, toiminnallisuutta, oppilaslähtöisyyttä sekä aitoa tekemisen meininkiä tavalla, josta jokainen koulu ja opettaja voivat hyötyä. Lue lisää >>

Globaalit kansalaistaidot ja kestävä kehitys tulee saada jatkuvan oppimisen ytimeen. Miten oppiminen edistää kestävää kehitystä ja miten lapsista kasvatetaan aktiivisia kansalaisia, jotka osaavat ja haluavat vaikuttaa siihen, millaisessa maailmassa elämme tulevaisuudessa?

Tutustu teemaohjelmaan

Konserttikeskus ry:n Kultainen Laulumerkkisuoritus

 

Hertsikan ja Oulunkylän ala-asteen koulujen oppilaat opettajiensa Riina Salo-Kiiskisen ja Elina Suorannan johdolla suorittavat Konserttikeskus ry:n Kultaisen Laulumerkkisuorituksen. Laulumerkkisuorituksen tavoitteena on tutustuttaa lapset suomalaisiin lastenlauluihin ja elvyttää yhteislauluperinnettä. Konserttikeskus ry on Suomen merkittävin päiväkoti- ja koulukonserttien järjestäjä, joka järjestää vuosittain 1200-1500 musiikkitilaisuutta ja työpajaa eri puolilla Suomea. Ohjelman juontaa Taiteellinen koordinaattori Reijo Karvonen, Konserttikeskus ry.

Tule kuulemaan esitystä perjantaina klo 16:30 Messukeskuksen Ala-gallerian portaille. Löydät portaat hallien välisen käytävän päädystä, Messuaukion pääoven puolelta.

Tervetuloa Kansalaisvaikuttamisen torille!

 

Kansalaisvaikuttamisen torilta löydät koko joukon kansalaisjärjestöjä, jotka työskentelevät ihmisten ja eläinten oikeuksien, lasten ja nuorten osallisuuden sekä kestävän kehityksen edistämiseksi. Haluamme tukea lasten ja nuorten kasvua aktiivisiksi maailmankansalaisiksi opetussuunnitelmien tavoitteiden mukaisesti. Tarjoamme opettajille monenlaista tukea opetusmateriaaleista toiminnallisiin kouluvierailuihin ja täydennyskoulutukseen.

Tule ja selvitä, millaista tukea järjestöillä on tarjota juuri sinulle!

Varhaiskasvatus – pohja kaikelle oppimiselle

Varhaiskasvatus on ollut viime vuodet jatkuvan muutoksen ja kehittämisen kohteena. Muutokset ovat vaikuttaneet toimintatapoihin, toimintakulttuuriin ja palvelun järjestämiseen. Onko kuva Suomen varhaiskasvatuksesta sama kaikissa kunnissa?

Ekholmintien päiväkoti Kuusankoskella sai #BeActive Education -tunnustuksen lokakuussa 2019 pitkäjänteisestä työstään lasten liikunnallisen elämäntavan edistämisessä. Tule kuulemaan konkreettisia esimerkkejä siitä, miten arki saadaan liikkuvaksi päiväkodeissa ja kunnan varhaiskasvatuksessa.

Tutustu teemaohjelmaan

Moni- ja medialukutaito

Suurissa uutistapahtumissa huhut ja väärä tieto lähtevät nopeasti liikkeelle. Tule kuulemaan, kuinka ja millä välineillä uutistoimittajat puntaroivat tietolähteitä. Lavalla Yle Uutisten toimittajat Matti Rönkä ja Hanna Visala.

Mitä on monilukutaito? Miten voisimme tukea opettajien monilukutaito-osaamista? Miten herätetään lasten ja nuorten lukuinto? Opetushallituksen asiantuntijoiden Mikko Hartikaisen ja Minna Harmasen johdolla on monilukutaidosta keskustelemassa muun muassa mediakasvatuksen yliopistonlehtori Reijo Kupiainen Tampereen yliopistosta, Lukuliikkeen koordinaattori Pia Lumme Opetushallituksesta ja monia muita.

Tutustu teemaohjelmaan

Super Jälki-istunto

Educan 25-vuotisen taipaleen kunniaksi järjestetään jälki-istunnon maailmanennätys, jossa mukana pienesti puhetta sekä paljon musiikkia ja hauskuutta.

Super jälki-istunto

Ammatillinen koulutus tarjoaa mahdollisuuksia

Tule kuulemaan keskustelua suomalaisen työn tulevaisuudesta ja työhön vaikuttavista muutosvoimista Suomessa sekä kansainvälisesti. Lisäksi ohjelmassa puhuttavat alustatalous, työn ja oppimisen liitto sekä ammatillisen polun mahdollisuudet ja toteutus. OAJ:n järjestämään keskusteluun ottavat osaa muun muassa Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen, SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila sekä Sakki ry:n puheenjohtaja Elias Tenkanen. Yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun Mentimeter-äänestyksellä.

Elinkeinorakenteen muutos muokkaa työtä ja työtehtäviä ja kehittyvä teknologia poistaa rutiineja. Työmarkkinat edellyttävät jokaiselta uusia taitoja ja jatkuva oppiminen uudistaa aikuisten kouluttautumisen kokonaisuutta. Seminaarissa pohditaan, miten työelämä ja oppilaitokset pystyvät yhdessä luomaan tulevaisuuden osaamista työelämään.

Tutustu teemaohjelmaan

Johtamisella hyvinvointia työhön

Miten Vardaa, eli varhaiskasvatuksen tietovarantoa voidaan hyödyntää johtamisen tukena? Millaiset asiat varhaiskasvatuksessa edistävät lasten hyvin vointia ja minkälaisia muutoksia varhaiskasvatuksessa on tapahtunut ja tulee tapahtumaan? Tule kuulemaan esitystä tiedolla johtamisesta ja hyvinvoinnista varhaiskasvatuksessa.

Tunteiden johtaminen on tulevaisuuden välttämätön supertaito. Johdatko sinä tunteitasi vai tunteet sinua? Miten kohdata tunteet rohkeasti ja johtaa niitä aktiivisella otteella? Tunteita paremmin ymmärtämällä voit oppia johtamaan viisaammin omia tunteitasi. Camilla Tuominen on puhuja, kuvittaja ja kirjailija, ja hän on ollut mukana perustamassa Emotion Tracker -startup-yritystä. Tuominen on esiintynyt muun muassa Nordic Business Forumissa ja Women in Techissä. 

Tutustu teemaohjelmaan