Skip to content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opettajakin ansaitsee kiitoksen

“Kiitos ilahduttaa jokaista – myös opettajaa. Näin ajattelimme, kun julkaisimme oppilaille Studeon sähköisiin oppimateriaaleihin Kiitä opea -napin. Ajatus osui oikeaan paremmin kuin osasimme arvatakaan. Kahdessa viikossa oppilaat lähettivät napin avulla opettajille yli 10 000 kiitosviestiä!”

Studeon Kiitoskoulu.fi -kampanjassa kerättiin syksyn 2020 aikana kiitosviestejä kouluille ja siellä työskenteleville ihmisille. Osana kampanjaa Studeon oppimateriaaleihin lisättiin Kiitä opea -nappi, joka sai hetkessä suuren suosion oppilaiden ja opettajien parissa.

Saavatko opettajat kiitosta työssään? Onko kiitoksella merkitystä? Tätä selvitettiin Studeon teettämässä kyselyssä, johon vastasi 208 opettajaa.

Puolet opettajista saa kiitosta työssä vähintään kerran kuukaudessa

Käytännössä loputkin vastaajista saivat kiitoksia vähintään muutaman kerran vuodessa. Vain reilu prosentti koki, ettei saa kiitosta koskaan.

Eniten kiitoksia saadaan oppilailta ja muilta opettajilta

Kiitoksia saadaan myös rehtorilta ja oppilaiden vanhemmilta. Kuitenkin selvästi vähemmän.

Kiitoksella on merkitystä

Käytännössä kaikki vastaajat kokivat, että kiitoksella on suuri vaikutus omaan työmotivaatioon

 

 

Opettajia pyydettiin myös kertomaan asioita, jotka tuottavat onnistumisen kokemuksia työssä. Vastauksissa korostui oppilaiden oppiminen, innostus ja arjen pienet ilot:

“Se, kun oppilas onnistuu ja on siitä itsekin onnellinen. Työkavereiden kehut hyvin menneestä asiasta.”

“Oppimisen ilon ja ahaa-elämysten näkeminen opiskelijoiden kasvoilla, päivittäiset kohtaamiset (jotka valitettavasti jäävät hyvin ohuiksi, lähes olemattomaksi etäopetuksessa).”

“Oppivat ja tyytyväiset/iloiset oppilaat. Kun oppitunti on hurahtanut nopeasti flowssa. Kun joku kiittää. Kun oppitunti menee suunnitelman mukaisesti ja kaikki suunnitellut harjoitukset on tehty.”

“Kun saa opiskelijat mukaan tekemään innolla tunnilla hommia; kun näkee opiskelijalla ”lampun syttyvän” kun hän tajuaa jonkin vaikean asian; kun on voinut neuvoa kollegaa jossakin asiassa ja saa kollegoilta mukavaa palautetta.”

“Hymyilevät lapset”

Katso lisää kyselyn tuloksia Studeon virtuaaliselta messuosastolta.

Jätä oma kiitoksesi koululle osoitteessa kiitoskoulu.fi!

Studeo – Paremman oppimisen puolesta