Skip to content

 

 

 

Kohdataan Educassa 26.-27.1.2024

 

 

 

 

EDUCA, elämää, duunia, uteliaisuutta, comebackiä, ahdistusta, tuo kirjainyhdistelmä voisi tarkoittaa kaikkea tuota ja paljon muuta. Minulle se tarkoittaa Rupeamaa, Aikataulutusta, Kiirettä, Antautumista ja Suunnittelemista, eli RAKASta.

Sitä Educa on ollut nämä viimeiset 10 vuotta, kertoo Oaj:n Riitta Silvonen. Työtä kaikkien opettajien ja kasvatus-, koulutus- ja tutkimusalalla työskentelevien eteen. Tapahtuma toistuu vuosittain talven kireimpien pakkasten aikaan, tammikuun lopulla. Opettajat ja esihenkilöt tulevat Educaan kohtaamaan, saamaan vinkkejä työhönsä, oppimaan uutta, tutustumaan uusiin tuuliin alalla, voimaantumaan ja hakemaan itselleen merkityksellisiä asioita.

Hyvinvoinnista on tullut merkittävä aihe Educassa, tämän ajan haasteet ja kiire opetusalan työssä ovat lisänneet sitä pahoinvointia. Opettajat uupuvat työmäärän ja erilaisten haasteiden ja paineiden edessä. Riittämättömyyden tunne on liian usein saapuva vieras. 

Educan ohjelmaan on aina koitettu saada sellaisia aiheita ja esityksiä, jotka auttaisivat opettajia ja esihenkilöitä näissä tämän ajan vaativissa olosuhteissa. Unohtamatta ns. kovaa faktaa opettajan työssä, pedagogiikkaa sekä virikkeitä, vinkkejä ja materiaaleja työn tekemiseen. Ohjelman monipuolisuutta on koitettu tehdä ajatuksella, jokaiselle jotakin – usein onnistuttu ja seuraavaa kehitetty siten, jotta onnistuisimme paremmin. Tarkoitus on ollut laatia ohjelma siten, että jokainen löytää sieltä itselleen sopivia asioita. Educassa on vapaus valita mitä kuuntelee ja kenen kanssa vaihtaa kuulumisia, kohtaamisia kaikilla tavoilla ja tyyleillä.

Tulevassa Educassa on kohtaamisen merkitystä nostettu erityisesti esiin. Kohtaaminen on läsnäoloa ja kuuntelemista, se on opettajan ja esihenkilön työssä sitä ainutkertaista ja vaikuttavaa osaamista. Jokainen kohtaaminen jättää jäljen ja se jälki voi olla kauan säilyvä ja vaikuttava asia lapsille, nuorille ja aikuisille.

Kohdataan Educassa 26.-27.1.2024.