25.1.2019 12:15 - 13:00 · Taito · Napataan kiinni pedagogisista uusista tuulista

Hirsikoulussa hyvä hengittää!

Onko sisäilma parempaa ja puhtaampaa hirsikoulussa? Voidaanko siellä paremmin? Poistiko hirsirakentaminen huolen opettajilta, oppilailta, vanhemmilta, päättäjiltä ja virkamiehistöltä? Bonuksena luvassa muita kokemuksia hirsirakentamisen hyvinvointivaikutuksista. Mitä olemme oppineet? Kokemukset ovat sellaisia, että tekisi mieli korvata suunnilleen kaikki muutkin rakennukset hirsisillä!

Mikko Lumme, Pudasjärvi
Hirsikampus on oppimisympäristö, jossa on helppo hengittää.
Tuomme mukanamme Educa-messuille kappaleen hirsiseinää. Elinikäiseen oppimiseen uskoen kehitämme terveellisissä ja turvallisissa tiloissa rohkeasti ja innovatiivisesti oppimista. Kehitämme koulussamme mm. avoimien oppimisympäristöjen pedagogista tarkoituksenmukaista käyttöä, jaettua johtajuutta, kestävää kehitystä ja metsäpedagogiikkaa. Lukiomme erityispiirteenä on Suomen ainoa ilmailulinja, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa maksuttomasti lentolupakirja. Tervetuloa Hirsikampuksen esittelypisteelle, jossa kerromme mielellään lisää koulustamme.

Petri Kainulainen, Iisalmi
Iisalmessa sisäilmaoireista kärsinyt Kauppis-Heikin yhtenäiskoulu päätettiin purkaa ja rakentaa tilalle uusi alakoulu - hirrestä. Viereisistä parakeista oppilaat ja henkilökunta pääsivät aitiopaikalta seuraamaan uuden koulun rakentumista samalle tontille. KVR-urakkana toteutettu koulu valmistui kesällä 2017 ja uudessa koulurakennuksessa on nyt meneillään toinen lukuvuosi. Mikä muuttui? Millainen oli rakennusprosessi henkilökunnan silmin? Millaista on arki uudessa hirsikoulussa? Tule kuulemaan käyttäjäkokemuksia alkusuunnittelusta tähän päivään.

Aila Ryhänen
Suomen hirsipääkaupunki Pudasjärvellä Hirsikampus on yksi yhdestätoista modernista hirsikohteesta, jotka ovat jo valmiita tai pitkällä suunnittelussa. Hirsirakentamiselle hyviä syitä ovat rakennusten käyttäjien hyvinvointi sekä ekologiset syyt, joita seuraavat taloudelliset syyt. Hirrestä rakennetaankin myös muualla. Esityksessä avataan esimerkkien kautta näitä hyviä syitä ja hirsirakentamisen vaikutuksia. Entä mitä matkan varrella on opittu?

  • Aika: 25.1.2019 12:15 - 13:00
  • Paikka: Taito
  • Esiintyjät: Aila Ryhänen, projektipäällikkö, Mikko Lumme, rehtori Hirsikampus ja Petri Kainulainen, rehtori Kauppis-Heikin koulu