Skip to content
×

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä meihin, niin palaamme pian. Voit tilata koulutuksen omaan oppilaitokseesi tai kysyä neuvoa tekijänoikeuksista,
Lomakkeen lähetyksessä tapahtui virhe! Suosittelemme lähettämään yritykselle sähköpostia.
Aihe
Nimi:
Sähköpostiosoite:
Viesti:

Kiitoksia yhteydenotosta!

Kopiosto r.y.

09 431 521
neuvonta@kopiosto.fi

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto on tekijöiden, kustantajien ja esittävien taiteilijoiden yhteinen tekijänoikeusjärjestö. Kopiosto mahdollistaa tekijänoikeuden suojaaman materiaalin käytön opetuksessa ja organisaatioissa myöntämällä lupia kopiointiin ja digitaaliseen käyttöön sekä audiovisuaalisten teosten käyttöön.

Kopioston ylläpitämästä Kopiraittila-sivustolta löydät kaiken tarvitsemasi tekijänoikeustiedon ja materiaalin tekijänoikeuksien opettamiseen ja oppimiseen.

Vieraile sivustolla Ota yhteyttä

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto on tekijöiden, kustantajien ja esittävien taiteilijoiden yhteinen tekijänoikeusjärjestö. Kopiosto mahdollistaa tekijänoikeuden suojaaman materiaalin käytön opetuksessa ja organisaatioissa myöntämällä lupia kopiointiin ja digitaaliseen käyttöön sekä audiovisuaalisten teosten käyttöön.

Kopioston ylläpitämästä Kopiraittila-sivustolta löydät kaiken tarvitsemasi tekijänoikeustiedon ja materiaalin tekijänoikeuksien opettamiseen ja oppimiseen.

 

Tervetuloa Kopioston ja Kopiraittilan virtuaaliosastolle!

Olemme paikalla osastollamme pe 29.1.2021 klo 10-16 ja lauantaina 30.1.2021 klo 9:30-16.

Tule moikkaamaan meitä chatin kautta. Voit kysyä meiltä oppilaitosten lupiin, tekijänoikeuksiin ja Kopiraittilaan liittyviä kysymyksiä tai sopia virtuaali- tai lähikoulutuksen asiantuntijamme kanssa.

Kerromme mielellämme lisää Kopiraittilasta ja oppilaitosluvistamme!

Kopiraittilasta tekijänoikeustietoa ja monipuolista opetusmateriaalia!

Kopiraittila on Kopioston tuottama inspiroiva ja innostava pelillinen materiaali tekijänoikeuksien oppimiseen ja opettamiseen. Kopiraittilasta löydät pelillistä materiaalia peruskouluun, toiselle asteelle ja korkeakouluihin. Kopiraittilassa on jokaiselle ikäryhmälle ja koulutusasteelle omia pelillisiä ja pedagogisia materiaaleja.

Kopiraittila on myös tekijänoikeusopas, josta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon tekijänoikeuksista sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kaikki sisältö ja materiaalit löytyvät Kopiraittilasta suomeksi ja ruotsiksi. Kopiraittilan korkeakoulun sisöltö sekä Kopiraittilan QR-koodi mysteeripelit ovat myös englanniksi.

Kurkkaa Kopiraittilaan www.kopiraittila.fi!

Uutta sisältöä Kopiraittilassa!

Tekijänoikeuksia draaman avulla

Kopiraittilaan on tullut uusi Näytelmäkone. Ideana on oppia ja harjoitella tekijänoikeustaitoja oman luovan tuottamisen ja tiedonhaun keinoin. Oppijat kirjoittavat pienissä ryhmissä mininäytelmän tai minielokuvan. Näytelmien aiheet ja roolihahmot arvotaan Näytelmäkoneella.

Opettajan ohjeet löydät tämän linkin kautta.

Näytelmäkoneeseen pääset tästä linkistä.

Image
Image

Joko olet testannut Tekijänoikeuksien jäljillä -pakopeliä?

Viritä Tekijänoikeuksien jäljillä -pakopeli luokkaasi ja lähetä oppilaasi pienissä salaisen agentin ryhmissä ratkaisemaan aikakapselin koodia. Peli sopii hyvin yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille.

Opettajan ohjeet ja tehtävälaput löydät tämän linkin kautta.

Oman tekijänoikeuspelin tekeminen

Mitä, jos oppijat itse suunnittelisivat ja valmistaisivat pareittain tai pienissä ryhmissä oman tekijänoikeuspelin. Valmiita pelejä voidaan pelata yhdessä koko luokan kanssa.

Opettajan ohjeet löydät tämän linkin kautta.

Opetusvinkit-osiosta löydät lisää vinkkejä ja materiaaleja tekijänoikeuksien opettamiseen.

Linkki Opetusvinkki-osioon.

Image
Image

Joko sinulla on Tekijänoikeustaituri-osaamismerkki?

Kopiraittilassa otetaan tekijänoikeudet haltuun hauskojen tietovisojen ja pelien avulla. Toisen asteen ja korkeakoulun pelit hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa digitaalisen osaamismerkin. Myös opettajana voit käydä testaamassa omat tekijänoikeustietosi Opettajankoulutus-osiossa ja saat Tekijänoikeustaituri-osaamismerkin.

Kopiraittilan peleissä opitaan tekijänoikeuden peruskäsitteitä ja keskeisiä käyttötilanteita hauskojen esimerkkien ja tietovisojen kautta. Itseopiskeluohjeen avulla Kopiraittilan tekijänoikeuskokonaisuuden voi suorittaa itsenäisesti myös etäkoulussa.

Kopioston kopiointilupa helpottaa opetusta

Image
Image

Tulemme mielellämme käymään oppilaitokseenne tai tilaisuuteenne!

Tarjoamme tekijänoikeus- ja lupakoulutusta oppilaitoksille. Koulutuksessa saat tietoa tekijänoikeuden perusteista ja oppilaitosten luparatkaisuista sekä kuulet paljon käytännön esimerkkejä siitä, miten Kopioston lupia ja Kopiraittilan tekijänoikeusmateriaalia voi hyödyntää opetuksessa.

Koulutus on oppilaitoksille maksuton, ja se räätälöidään käytettävissä olevan ajan mukaan. Tilaisuus voidaan järjestää myös verkkokoulutuksena.

Ota yhteyttä ja sovi koulutuksesta lähettämällä meille viestiä neuvonta(at)kopiosto.fi! Vastaamme mielellämme myös kaikkiin opetukseen liittyviin tekijänoikeudellisiin kysymyksiin.

Tilaa Kopioston oppilaitosuutiskirje

Pysy kuulolla ajankohtaisista tekijänoikeusasioista tilaamalla Kopioston Oppilaitosuutiset -uutiskirjeemme! Uutiskirje ilmestyy sähköpostiisi noin 8 kertaa vuodessa.

Tilaa uutiskirje tästä linkistä.

Image

Kopiointikorvaukset teosten tekijöille tutkimustietoon pohjautuen

Me Kopiostossa mahdollistamme tekijänoikeuden suojaamien julkaisujen ja audiovisuaalisten teosten vaivattoman ja vastuullisen käytön – myös opetuksessa! Samalla varmistamme, että luovan alan ammattilaiset saavat heille kuuluvat korvaukset teostensa käytöstä.

Lupa perustuu tutkimustietoon. Kopiosto selvittää säännöllisesti toistuvilla tutkimuksilla teosten käyttöä oppilaitoksissa. Kopiointitutkimuksilla saamme tietoa siitä, minkälaisia teoksia kopioidaan ja kuinka paljon. Tämän pohjalta voimme myös jakaa tekijänoikeuskorvaukset oikeassa suhteessa tekijöille ja kustantajille.
Kopiostosta löydät lisätietoa: www.kopiosto.fi