Skip to content
×

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake
Lomakkeen lähetyksessä tapahtui virhe! Suosittelemme lähettämään yritykselle sähköpostia.
Aihe
Nimi:
Sähköpostiosoite:
Viesti:

Kiitoksia yhteydenotosta!

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry;Föreningen för miljöfostran FEE Suomi rf

Vihreä lippu
vihrealippu@feesuomi.fi

Tutustu Vihreä lippu -ohjelmaan sekä uuteen, kaikille avoimeen oppimateriaaliin luonnonkirjon ihmeistä. Tarjolla myös rajoitettu määrä Vihreän lipun ja FEE Suomen materiaalipaketteja, tule hakemaan omasi!

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomen koordinoima Vihreä lippu -ohjelma on Suomen suurin kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti. Vihreässä lipussa lapset ja nuoret kehittävät koulunsa arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä kasvattajien kanssa. Kattavat materiaalit opastavat mm. ilmastonmuutoksen hillintään ja jätteiden vähentämiseen. Tervetuloa mukaan! Grön Flagg finns också på svenska!

Vieraile sivustolla

Tutustu Vihreä lippu -ohjelmaan sekä uuteen, kaikille avoimeen oppimateriaaliin luonnonkirjon ihmeistä. Tarjolla myös rajoitettu määrä Vihreän lipun ja FEE Suomen materiaalipaketteja, tule hakemaan omasi!

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomen koordinoima Vihreä lippu -ohjelma on Suomen suurin kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti. Vihreässä lipussa lapset ja nuoret kehittävät koulunsa arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä kasvattajien kanssa. Kattavat materiaalit opastavat mm. ilmastonmuutoksen hillintään ja jätteiden vähentämiseen. Tervetuloa mukaan! Grön Flagg finns också på svenska!

Tilaa uutiskirjeemme,
saat materiaalipaketin!

Lähetämme Educa-messujen kunniaksi uutiskirjeemme tilaajille Vihreän lipun ja FEE Suomen materiaalipaketin, joka sisältää mm. painetun luonnon monimuotoisuus -oppaan sekä kehutun Ympäristökasvatus Teema -lehden. Toimithan nopeasti, sillä paketteja on tarjolla rajoitettu määrä!

Uutiskirje tuo ympäristökasvatuksen kiinnostavimmat ajankohtaiset näppärästi sähköpostiisi: uudet materiaalit, koulutukset, tapahtumat, avoimet työpaikat ja tutkimusuutiset.

Image

.

Uusi materiaali luonnonkirjon ihmeistä!

Vihreän lipun uusi, kaikille avoin oppimateriaali auttaa johdattamaan lapset ja nuoret innostavalle tutkimusmatkalle luonnonkirjoon. Luonnonkirjon köyhtyminen on ilmastonmuutoksen ohella aikamme merkittävimpiä ongelmia. Siksi on tärkeää opettaa lapsille ja nuorille, mitä luonnonkirjo on, miksi se on tärkeää ja miten sitä voidaan vaalia.

Olemme koonneet perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen suunnattuihin oppaisiin tärkeimmät tiedot luonnonkirjosta sekä paljon inspiroivia toimintavinkkejä. Lajien tarinat johdattelevat syventymään Suomen luonnonkirjon lumoihin.

Image

Lataa oppaat käyttöösi ilmaiseksi!

Tarina-liitteet:

Psst. Vihreän lipun verkkosivuilta, osoitteesta vihrealippu.fi/luonnonkirjo löydät myös kattavan vinkkilistan sekä valmiit PowerPoint-esitykset, joilla luonnonkirjosta on helppoa kertoa eri-ikäisille lapsille ja nuorille!

.

Tukea ja intoa ympäristökasvatukseen!

Vihreä lippu -ohjelma on Suomen suurin kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti. Mukana on jo 85 000 lasta ja nuorta sekä 10 600 opettajaa ja kasvattajaa. Ohjelma sopii kouluille, päiväkodeille, toisen asteen oppilaitoksille ja vapaa-ajan toimijoille.

Mitä haluaisit tietää Vihreästä lipusta? Kysy meiltä chat-toiminnon kautta (puhekupla sivun oikeassa alakulmassa)!
Päivystämme Educan ajan: 29.1. klo 10-18 ja 30.1. klo 9-18.

Grön Flagg finns också på svenska! Vad vill du veta om programmet?
Vi berättar gärna mer via chat-funktionen 29.1. klockan 10-18 och 30.1. klockan 9-18!

Viisi hyvää syytä liittyä mukaan Vihreään lippuun

Image

1. Intoa, osallisuutta ja konkreettista toimintaa

Vihreässä lipussa kestävän tulevaisuuden tiedot ja taidot opitaan tekojen kautta. Lapset ja nuoret kehittävät toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä kasvattajien kanssa. Konkreettinen toiminta havainnollistaa omat vaikutusmahdollisuudet ja ympäristöongelmien ratkaisut sekä innostaa kestävään elämään.

Image

2. Kattavat materiaalit

Vihreän lippu -ohjelman tarjoaa osallistujille valmiit, tutkimustietoon perustuvat teemamateriaalit merkittävimmistä ympäristökysymyksistä. Vihreässä lipussa on yhdeksän teemaa: ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus, jätteiden vähentäminen, kestävä kulutus, vesi, energia, globaalikasvatus, lähiympäristö ja terve elämä. Osallistujat saavat käyttöönsä myös yli 300 toimintavinkin pankin!

Image

3. Asiantuntijoiden tuki opetussuunnitelmien tavoitteiden täyttämiseen

Vihreän lipun osallistujat saavat jatkuvaa neuvontaa, tukea ja palautetta toiminnastaan. Valmis toimintamalli tukimateriaaleineen auttaa täyttämään opetussuunnitelmien tavoitteet kestävien elämäntapojen opettelemisesta.

Image

4. Aitoa vaikutusta ja yhteisöllisyyttä

Vihreän lipun toimintamalli ohjaa ympäristöasioiden pitkäjänteiseen, yhteisölliseen kehittämiseen. Me-henki kasvaa, kun toimintayksikön väki muuttaa yhdessä arjen käytäntöjä kestävämmiksi. Ympäristökuorman pienetessä jätehuollossa, veden ja energian kulutuksessa sekä hankinnoissa voi säästyä jopa tuhansia euroja vuodessa.

Image

5. Kansainvälisiä yhteyksiä

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools -ohjelmaa, maailman laajinta kestävän kehityksen kouluverkostoa. Eco Schools toimii 68 maassa ja tavoittaa 20 miljoonaa lasta ja nuorta. Verkosto tarjoaa mahdollisuuden olla yhteydessä ympäristökasvattajiin ympäri maailman.

Image

Bonus: Osoitus kestävästä toiminnasta

Vihreä lippu on laajasti tunnettu, kansainvälinen merkki laadukkaasta ympäristökasvatuksesta. Ohjelman osallistujille myönnetään Vihreä lippu –sertifikaatti  osoitukseksi erinomaisesta toiminnasta. Vihreä lippu -toimijat erottuvat kestävän kehityksen edelläkävijöinä ja innostavat esimerkillään myös muita.

Haluatko tietää lisää Vihreästä Lipusta?

  • Kysy chat-toiminnon kautta. Vastaamme mielellämme!
    (päivystämme 29.1. klo 10-18 ja 30.1. klo 9-18)
  • Osallistu kaikille avoimeen Vihreä lippu -infotilaisuuteen.
    Järjestämme ensimmäisen jo 16.2. Ilmoittaudu mukaan!
  • Tutustu Vihreään lippuun tarkemmin verkkosivuillamme, ja liity mukaan ohjelmaan.

Tervetuloa mukaan Vihreään lippuun!

Kurkista Vihreä lippu -koulun toimintaan

”On hyvä, kun on tällainen porukka, jossa saa vaikuttaa hyvän asian puolesta”, Nilsiän yhtenäiskoulun nuoret kertovat videolla Vihreä lippu toiminnasta.

Yläkoululaiset ovat järjestäneet kierrätys- ja uudelleenkäyttötempauksen. Alakoulussa ideoidaan puolestaan ympäristöystävällisiä tekoja intialaisen koululaisen haastamana.

Vihreän lipun myötä kouluun on syntynyt pysyvät käytänteet sähkön ja veden säästämiseen sekä lajitteluun.

Ympäristökasvatuksen oma Teema-lehti

Asiantuntijoiden tekemä Ympäristökasvatus Teema pureutuu vuosittain ympäristökasvatuksen kiinnostavimpaan ajankohtaiseen kysymykseen.

Kehuttu uusi numero, Monimuotoinen myötätunto, on nyt luettavissa verkkosivuillamme!

Tutustu myös luonnon monimuotoisuuteen, kiertotalouteen ja osallisuuteen syventyviin edellisvuosien lehtiin, ja tilaa seuraavat painettuna postilaatikkoosi:

Image