Skip to content

Äly – Lukion suomen kielen ja kirjallisuuden koko oppimäärä samassa tuotteessa helpottaa sekä opettajan että opiskelijan elämää

Lukion suomen kielen ja kirjallisuuden yhdeksi suosituimmaksi oppimateriaaliksi noussut Äly laajenee vuonna 2021 kattamaan oppiaineen koko oppimäärän – uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Äly on kokonaan digitaalinen oppimisympäristö, joka riittää ainoaksi opiskelijan tarvitsemaksi materiaaliksi suomen kielen ja kirjallisuuden lukio-opintoihin. Opettajalle Äly tarjoaa esimerkiksi arkea helpottavat työkalut ryhmien hallintaan ja kokeiden järjestämiseen.

Äly tarjoaa kaiken lukion suomen kieleen ja kirjallisuuteen

Koko oppimäärä – tai vain abikurssit + preliminääri

Koko lukion Äly sisältää kaikki suomen kielen ja kirjallisuuden lukio-opinnot tehtävineen, materiaaleineen ja kokeineen. Abiturienteille on tarjolla kevyempänä vaihtoehtona myös Äly Laudatur, joka kattaa ainoastaan abikurssit sekä prelikokeet. Äly Laudaturin materiaali vastaa abeilla voimassa olevaa opetussuunnitelmaa.

Digitaalisesti missä tahansa

Äly on kokonaan digitaalinen oppimisympäristö, jota voi käyttää millä tahansa laitteella missä tahansa. Älyn opiskelijalisenssi sisältää yhdellä kertaa kaiken tarvittavan suomen kielen ja kirjallisuuden opiskeluun, joten oppimateriaalin hankkiminen on helppoa. Opiskelijoille on tarjolla eripituisia lisenssejä kolmesta kuukaudesta neljään vuoteen. Opettajat saavat Älyn maksutta käyttöönsä.

Opettajan elämä helpommaksi

Äly tarjoaa opettajalle helpot työkalut ryhmien hallintaan, kokeiden järjestämiseen, opiskelijoiden edistymisen seuraamiseen ja moneen muuhun. Omien tehtävien lisääminen Älyyn on helppoa, ja opetusryhmien hallinnan voi tarvittaessa jakaa myös sijaiselle.

Laadukkaat sisällöt opettajilta opettajille

Älyn oppimateriaalien sisällöistä sekä virallisesta preliminäärikokeesta vastaa Äidinkielen opettajain liiton työryhmä.

Fiksua itseopiskelua

Tekoälyn korjaamat kielenhuollon tehtävät ja opiskelijan oman taitotason seuranta tarjoavat hyvät mahdollisuudet itsenäiseen harjoitteluun sekä kertaukseen.

Uusi Koko lukion Äly avautuu opettajille tammikuussa ja opiskelijoille elokuussa 2021. Oppimisympäristön tarjoavat yhdessä Äidinkielen opettajain liitto sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran omistama kustannusosakeyhtiö SKS Äly.

aly.finlit.fi